2005 Okt
Parent 2005 jan 2005 feb 2005 maart 2005 april 2005 Juli 2005 Aug 2005 Sept 2005 Okt 2005 Verjaardagen 2005 Nov

 

Parent

Disney 2005

Oktober 2005 stond in het teken van Disney. Voor de 2e keer naar Disney omdat Julianne weliswaar volgens haar eigen zeggen al eens keer alles had gezien door de navel van Marielle (Marielle was toen nl. zwanger van Julianne), maar ze wilde het nu zelf ook een keer meebeleven.

We hadden geboekt in de Crocket Ranch, we wilden niet in een hotel slapen (en het bleek nog goedkoper ook :)). Even nog een algemene opmerking, "global warming" is niet altijd een probleem, WIJ hadden uitstekend weer.

De eerste dag: zaterdag 15 oktober 2005

We zijn om ong. 8.00 vertrokken. Om ongeveer 13.30 kwamen we aan op de bestemming (pauzes + 1x verkeerde afslag).

 

Het huisje was zonder meer fantastisch, maar dat wisten we op dat moment nog niet. Met name ons bed was een van de beste bedden die we ooit hebben meegemaakt op vakantie. Verder had het huisje alle voorzieningen inclusief vaatwasmachine!

Zoals gewoonlijk bij Disney, omdat het park sluit om 20.00 en de meeste andere faciliteiten om 22.00 en omdat de drank onbetaalbaar is, heb je geen last van feestende pubers etc.

Na een korte inspectie en snel uitpakken van de noodzakelijke dingen, op naar het park.

Het thema van het park was dit keer 'Halloween' met rode pompoenmannetjes en roze heksen. Julianne moest even wennen dat al die figuren op je afkomen, maar na een paar uur begon ze de grap er wel van in te zien vooral omdat Roline en Marijne het dolkomisch vonden.

De eerste attractie was natuurlijk het kasteel:

Julianne vond de draak in de kelder van het kasteel wel eng de eerste keer, maar op dag2 moest ze er hard om lachen. Marijne wilde heel graag naar het doolhof van Alice in Wonderland, want dat was fantastisch in haar herinnering. Julianne vond het prachtig, maar Marijne had last van 'cognitieve dissonantie' :).  Daarna in de 'Tea Cups' (die ze overigens "in de Efteling ook hebben").  Om 16.00 de 'Disney Villain Parade' gezien (met alle booswichten uit de Disneyfilms) en parades van Disney zijn altijd leuk.

Na de parade stond Star Tours op het programma (op het verzoek van Guus, ondersteund door Marijne). Julianne vond het knap eng. We hebben haar uitgelegd dat het de hele beleving bestond uit wiebelende stoelen en een filmpje.  Die uitleg zou er toe leiden dat ze de volgende zelf nog een keer naar Star Wars wilde (wellicht hielp het ook dat vooral Roline nog een keer wilde en maar op haar liep in te praten dat ze vooral nog een keer moest gaan). Daarna zijn we gaan eten in het Plaza Garden Restaurant. 's Avonds in het Crocketpark nog naar een winkel waar nog allerlei Disney figuren rondliepen. En toen was iedereen moe genoeg om heel snel te gaan slapen.

De tweede dag : zondag 16 oktober 2005

De tweede dag (zondag 16 oktober) begon met een treinritje langs het hele park (wij als geroutineerde Disney bezoekers (onze tweede keer immers) wisten dat je dat moest doen zodra je het park binnenkomt om 10.00h). En treintjes zijn natuurlijk altijd leuk. En bij het uitstappen liepen aan tegen niet één maar wel TWEE prinsessen.

Direct daarna liepen we in de armen van Pinokkio en Teigetje:

Een tweede bezoek aan de draak was zoals al aangegeven wel grappig. Daarna, net als 6.5 jaar geleden de meest flauwe attractie van het park bezocht: Aladdin's verhaal. Daarna verkast naar het Disney Movie park, vooral omdat daar om 14.00 de Disney Cinema Parade plaats vond. Dankzij een tip van een medewerker hadden we een van de beste plekken, nl. op het einde van de parade. Alle figuren gingen nog handjes en handtekeningen geven.

Daarna naar Animagique, een zeer fraaie disney live show.

Buiten gekomen stond Mr. Incredible klaar om mee op de foto te gaan (zie beneden). Iets verderop een foto gemaakt bij de haai van Nemo.

En toen naar Studio Tram tours, een busrit van ongeveer 15 minuten met special effects en vooral veel vuur. Julianne werd daar niet blij van, maar de twee ouderen vonden het prachtig. En toen de fout van de vakantie, Armageddon. Ook een special effects attractie, met vuur, maar vooral veel kabaal. En met nog bibberende knieën van Julianne van de vorige attractie was dit wellicht niet de beste keus.

De andere twee vonden het wel eng, maar eng in de leuke zin van het woord. Maar gelukkig, wie stond ons buiten op te wachten? Sulley van Monster Inc. en Goofie. Kortom, Julianne was het alweer snel vergeten met deze twee grote kindervrienden.

Overigens heeft de knuffelpartij van Julianne met Goofy ongeveer een minuut geduurd tot hilariteit van de omstanders, want ze liet niet meer los. En aangezien het op die plek niet druk was kon dat ook (geen trekkende, duwende concurrerende kinderen)

Toen weer terug naar Disney Park omdat iedereen graag nog een keer Star Tours wilde doen, maar eerst de carrousel:

Dit keer lachte Julianne zich slap bij Star Wars. De 'wiebelende stoel' en de 'nep film' waren nu opeens hilarisch. "Its a small World" maakte ook weer veel goed (een volstrekt zoete, kinderlijke attractie). En de dag was helemaal compleet omdat we Julianne's absolute favoriet Minnie Mouse tegenkwamen.

 

Ook leuk, om een indruk te geven dat Disney helemaal niet duur is, dit is de mededeling die Marielle kreeg NADAT ze geld had getapt uit de atm:

YES WE DID IT! WE COMPLETE CASHED OUT DISNEY

Omdat we vandaag de avondvierdaagse in 1 dag hadden gedaan sliep iedereen snel in de lekkere bedden.

 

De derde dag: maandag 17 oktober 2005

We waren weer vroeg op, tijd genoeg om even in het Crocket park rond te lopen. In het speeltuintje waren verschillende klauter apparaten, een kinderboerderij en andere leuke dingen.

Op deze laatste, uiterst zonnige, dag was het niet druk in het park. We hebben het treintje naar Peter Pan genomen (een vlucht met het schip van Peter Pan) om daarna Pirates of the Carribean te doen. Peter Pan was een uiterst zoete belevenis, dat in tegenstelling tot de Pirates (althans voor Julianne).

De onverwachte duikvluchten naar beneden waren niet aan Julianne besteed, het speeltuintje dat we daarna aandeden des te meer. Eigenlijk hadden we toen al alles gedaan wat gepland was.

Op zoek naar een laatste restaurant kwamen we nog voorbij Indiana Jones and the Tempel of Peril, een rollercoaster en Marielle en Marijne besloten daar toch maar even gebruik van te maken!

Dat leverde een trotse Marijne op die, als dit meeviel wel een keer een rollercoaster met een looping wilde proberen. Eh, dat wil zeggen, deze had al een looping :).

En motiverende vaders moet je nooit vertrouwen...

Daarna nog een laatste restaurant met pasta en toen waren we klaar om naar huis te gaan, dwz. Julianne ontdekte per meter dat we dichter bij onze auto kwamen steeds meer dingen die we nog niet gedaan hadden. Om nog maar te zwijgen over een zwart speelgoedpoesje dat ze dolgraag wilde kopen (maar dat waarschijnlijk al stuk was zodra we op de snelweg zouden zitten).

Om ongeveer 14.30 zijn we huiswaarts gegaan en om 19.30 waren we thuis, inderdaad de vooraf ingecalculeerde 5 uur.

 

Als souveniers heeft Julianne een Minnie Mouse, Roline een Stitch en Marijne een Pluto meegenomen. Voorts nog wat sleutelhangers, pins en ander klein, edoch duur, prularia meegenomen.

Even een algemene noot: het viel mij op hoe erg 'Disney' ge-'lean'-d is. Alles, maar dan ook alles wat medewerkers doen van Disney wordt geregistreerd, via barcode of via een logboek. Los van de observaties van 5 jaar geleden: het park is ongelofelijk schoon, vriendelijk, geregisseerd en, als je in sprookjes gelooft, helemaal niet duur...

En zo ziet er dan op de vrijdag erna (en eigenlijk iedere vrijdag....)