2006 aug
Parent 2006 mrt 2006 april 2006 mei 2006 juni 2006 juli 2006 aug 2006 sept 2006 okt 2006 dec

 

Parent

En toen was het weer tijd voor vakantie, dit keer in Sicilie.

Het adres was Holiday Club Naxos, Giardini Naxos, Sicilie van 3 augustus tot 17 augustus. We hadden geboekt via Sunweb, en ook ingecheckt via Sunweb. Dat was nogal gemakkelijk, dat moet gezegd worden. Ons vliegtuig vertrok om 5.05, dus inchecken om 3.00 en dus thuis vertrekken omstreeks 02.00 uur.

Eerst even wat algemeenheden over de lokatie en de vakantie op zich.

Reis ging goed, echter op het vliegveld van Sicilie kwam Guus er achter dat zijn ING toestel besloten had om verder de wereld rond te reizen. Omstreeks 8.30 waren we op de bestemming. De ontvangst viel tegen. Iedereen was uitgehongerd en van een welkomstontbijt of ontvangst was geen sprake. Guus kon nog snel regelen dat mee konden eten met de restjes van het ontbijt, maar anderen waren niet zo alert en hebben nog wat tijd moet verdoen met honger totdat winkels en restaurants opengingen. Dit alles om dat we pas om 14.00 in ons huisje konden. Ook hier weer Siciliaanse toestanden, om 13.55 ging Guus kijken of hij de sleutel kon krijgen, en het antwoord was "nee", pas om 14.00h. Een voorteken van volstrekt willekeurige Siciliaanse stiptheid.

Het huisje was mooi en verzorgd. Met uitzicht vanaf de deur op de Etna.

Het zwembad en de faciliteiten waren verder goed. Het werd een beetje druk op het einde van de vakantie vanwege vakanties in Italie, maar als je vroeg genoeg was had je gemakkelijk een stoel. Zoals bij vrijwel alle parken die we aangedaan hebben (Malta, etc), was ook hier het restaurant uiterst matig.

Een ander belangrijke issue was het feit dat er vooral Italiaans en eigenlijk vooral Siciliaans werd gesproken. En de bediening door personeel was sterk afhankelijk van de persoon. Wat opmerkelijk was, was dat als er management in de buurt was (altijd gemakkelijk te herkennen aan de pakken die ze droegen), de service gerichtheid enorm verbeterde tot bijna perfect ;)

Het duurde even voordat de kids het animatie team hadden gevonden (vooral omdat het sterk Italiaans gericht was), maar toen was Salvo ook de grote held.

 

In de buurt bevinden zich een aantal souveniershops en normale winkels, maar het is beter om in een van de grotere winkels te shoppen. De restaurants in de buurt waren aanzienlijk beter dan het lokale restaurant. Wat bovendien opviel, het was maar moeilijk om verse groente bij het eten te krijgen, behalve wat sla...

Wat hebben we zoal gedaan? Veel bij het zwembad gezeten, veel gelezen, veel geshopped, maar ook een paar plaatsjes bezocht, als was dat minder dan voorgenomen, maar dat vooral te maken met de mogelijkheden van transport. De auto die we gehuurd hadden voor een week was maar beperkt inzetbaar, gezien de infrastructuur en de rijstijl van de Sicilianen....

En een ochtend hebben we zonsopgang in Sicilie bewonderd... (om 5.00 of zo)

Wat ook bijzonder was, was een ritje met een 2 privé-boten van de 'life-guard' van het complex.

waarbij ook nog in zee gezwommen hebben...

En natuurlijk zijn naar de Etna geweest...

Maar het merendeel van de tijd, vanwege het uitstekende weer en de beperkte reismogelijkheden lekker aan het zwembad, rondom het huisje of in een restaurant :

En dan nog dit, uiteindelijk sliepen de drie meisjes weer gezellig bij elkaar. O ja, en Roline is een Toepmonster geworden...